söndag 12 juni 2011

Stekt äggamacka

Gulan i hålet, vitan kan man bre ut med en stekspade

Ett gott och enkelt mellanmål när man har både ägg och inte helt färskt bröd över. Ägg hade vi i massor som min fru fått från en fd arbetskamrat som har höns. Fantastiskt goda små ägg som smakar ägg på ett "äggta" sätt. Gör ett litet hål i brödet. Smält smör i en stekpanna och lägg i brödet. Knäck sedan ett ägg i hålet och försök få gulan att "träffa rätt" i hålet. Stek någon minut tills det stelnat på undersidan och vänd sedan på brödet. Stek lite till, salta och peppra. Vill man ha lös gula så är det här ett perfekt sätt. Vill man ha stelnad gula får man steka lite längre.(Nähä?) Ett annat sätt att göra stekta äggamackor är att vispa upp några ägg, krydda med salt och peppar och sedan helt sonika doppa bröden i äggröran. Se bara till att brödet får suga upp ordentligt med ägg, då blir resultatet bäst.

Äggamacka med gräslök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar