Jordgubbar med rabarberzabaglione |
Zabaglione är en italiensk dessert gjord på äggulor, socker och söt likör. Här används ingen likör utan rabarber. Rabarberzabaglione är ett recept som jag hittade i ett gammalt nummer av Allt om Mat. Zabaglionen smakar bra till rabarber såklart, men också med jordgubbar eller hallon.
Rabarberzabaglione
4 pers
250 gram rabarber
1 1/4 dl vatten
1 1/2 dl socker
4 äggulor
1 dl grädde
Rabarberlagen ska koka ihop |
Vispa oavbrutet tills det blir tjockt och fluffigt |
- Ansa och skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
- Koka upp vatten och socker och lägg i rabarberbitarna. Låt dem sjuda ca 3 min. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en skål.
- Koka rabarberlagen tills ca 1 dl återstår. De kokta rabarberbitarna som ligger i skålen kommer safta av sig en del och då kan du hälla ner saften i lagen så får det koka med.
- Vispa äggulorna i en skål. Vispa ner den heta rabarberlagen och häll sedan tillbaka alltihop i kastrullen. Ställ den på låg värme och vispa hela tiden tills krämen blir luftig och tjock. Den får inte koka. Häll upp i en skål och låt kallna.
- Blanda med vispad grädde strax före servering.
Sommarsmaker i glas |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar