måndag 7 januari 2013

Pasta med broccolipesto

Att göra egen pesto är både roligt, lätt och gott. Man kan dessutom experimentera med olika ingredienser. Varianten i det här receptet kommer från en kokbok från Viktväktarna. Peston har broccoli som bas men med de traditionella ingredienserna som goda smaksättare.


Pasta med broccolipesto
4 pers

400 gram pasta
1 stånd broccoli
1/2 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
3 msk riven parmesan
2 msk pinjenötter
1 tsk socker
1 tsk cayennepeppar
1/2 citron
3 msk olivolja
tomater

Gör så här:
  1. Koka broccolin tills den är ganska mjuk.
  2. Mixa broccoli, basilika, vitlök, parmesan och pinjenötter.
  3. Tillsätt socker och saften från en halv citron.
  4. Mixa sist i oljan och smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda peston med nykokt pasta och servera med tomater.
Pasta med broccolipesto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar