onsdag 30 januari 2013

Kycklingpaj med röd curry

Kycklingpaj med röd curry
Här följer ett recept på en paj som är krämig och het i en härlig kombination. Extra enkelt blir det med en färdig smördeg som pajdeg. Det går naturligtvis att göra egen pajdeg istället.




Kycklingpaj med röd curry

1 paket smördeg
400 gram kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1/2 gul lök
1 klyfta spetskål (eller en bit vitkål)
1 vitlöksklyfta
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3 tsk röd currypasta
50 gram riven ost
1 dl salta jordnötter

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg degen i en pajform och skär bort överflödig deg.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek gyllenbruna. Lägg åt sidan.
  4. Strimla kålen, skiva paprikan och löken och hacka vitlöken. Stek grönsakerna i smör och tillsätt vitlöken. 
  5. Fördela kyckling och grönsaker i pajformen.
  6. Vispa ihop mjölk, grädde, ägg och currypasta och häll äggstanningen i pajformen. Strö över riven ost och jordnötter.
  7. Grädda i ca 35 minuter eller tills den har stannat helt och fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar