lördag 11 augusti 2012

Grillad fläskytterfilé med koreansk touch

Grillad fläskytterfilé
Fläskytterfilén blir fantastiskt smakrik och saftig om ni följer dessa anvisningar.

Grillad fläskytterfilé med koreansk touch
4 pers

ca 500 gram fläskytterfilé
1 dl hoisinsås
1/2 dl japansk soja

Passa filén på grillen då den söta marinaden lätt bränns
Gör så här:
  1. Putsa köttet och skär det i fyra delar, först på längden och sedan mitt av så att det blir fyra smala delar. 
  2. Vispa ihop såsen och sojan och lägg i köttet och låt det ligga under tiden du tänder grillen. 
  3. Ta upp köttet och spara såsen i en kastrull. Grilla köttet runt om försiktigt så att du inte bränner det. Grilla sedan indirekt tills innertemperaturen är 65-70 grader. Låt vila i några minuter. Under tiden kokar du upp resten av såsen.
  4. Skär köttet i skivor och häll över såsen. 
  5. Servera med förslagsvis en nudelsallad eller bara ris och en sallad.

1 kommentar:

  1. Ser väldigt gott ut - och det verkar ju enkelt dessutom!!
    Ha det gott
    /Emma

    SvaraRadera