torsdag 9 augusti 2012

Glutenfri kladdkaka

När man har glutenintolerans i släkten så är det bra att ha väl beprövade recept i baklomman. Det här receptet är lysande och fungerar precis lika bra som en vanlig kladdkaka. Man kan sedan experimentera med smaksättningar som lite rivet apelsinskal eller hallon. Bara fantasin (och vetet) sätter gränser.

Glutenfri kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl Finax glutenfri mjölmix
175 gram smör
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna lite.
  3. Smöra en springform eller liknande.
  4. Vispa samman ägg och socker pösigt. 
  5. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjölmix i smeten.
  6. Blanda sist ner det smälta smöret.
  7. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar