söndagen den 1:e april 2012

Röd pestokyckling i tomatsås



Röd pestmarinerad kyckling från kronfågel är färdigkryddad kycklinglårfilé i bitar. Färdigt för stekpannan alltså. Inte så dumt faktiskt. Det går dessutom ofta att hitta till extrapris. Den andra smakvarianten sweet chili funkar också bra i exempelvis en wok. Jag gjorde en liten kycklinggryta med krossade tomater och lite lök. Till det serverade jag pastasorten risoni som annars mest brukar användas i soppa. Resultatet blev helt okej vardagskrubb för en billig peng och dessutom fettsnålt och gott.


Röd pestokyckling i tomatsås
4 pers

1 paket färdigmarinerad kycklinglårfilé (600-700 gram)
olja
1 burk krossade tomater
1 1/2 msk kycklingfond
1 msk rödvinsvinäger
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
salt och peppar

Gör så här:
  1. Stek kycklingen i lite olja tills den är nästan klar.
  2. Tillsätt finhackad rödlök, vitlök och chili och stek någon minut till.
  3. Häll över krossade tomater och tillsätt fond och vinäger. Låt det hela puttra i 10-20 minuter.
  4. Servera med risoni,annan pasta eller ris.
Röd pestokyckling med risoni

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar