Kyckling i marinad |
Mustig och god är den här grytan oavsett vad man kallar den.
Mustig kycklinggryta
6 pers
ca 750 gram kycklinglårfilé (eller kycklingfilé i stora bitar)
2 hackade gula lökar
4-6 hackade vitlöksklyftor
Marinad:
3 kryddnejlikor
10 svartpepparkorn
1 1/2 krm cayennepeppar
1 1/2 tsk torkad oregano
1 1/2 msk curry
1 dl kinesisk soja
God tomatjuice till såsen |
Sås:
7,5 dl tomatjuice
1 1/2 msk vetemjöl (eller använd maizena såsredning)
1 tsk salt
Gör så här:
- Blanda kycklingen med lök och vitlök i en skål.
- Mortla kryddnejlikan och pepparkornen. Blanda dem med övriga kryddor och soja till en marinad.
- Blanda kött och lök med marinaden. Låt helst ligga minst en timme, gärna mer, men det går att fortsätta tillagningen direkt.
- Koka upp tomatjuice och lägg ner kycklingen med marinad och allt. Låt koka ca 15 minuter.
- Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner redningen i grytan, eller red av med såsredning. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.
- Servera med kokt ris, en god chutney och rårivna morötter.
Detta ska jag prova snart. Låter riktigt gott!
SvaraRaderaNu har vi testat och jag knycker med mig receptet till Salt&Peppar. Hoppas att det är okej med dig :)
SvaraRadera(Kommer den 2/2 i bloggen.)
Det hade ju varit trevligt om ni talade om var ni hittat receptet...;)
RaderaJa, men det är ju självklart. När jag tänker efter på hur många ställe jag hittar mina bilder utan länk tillbaka så är det inte så självklart. Men för mig är det :) Så givetvis finns där länk tillbaka!
SvaraRaderaReceptet kommer ursprungligen från Allt om Mat! Har lagat denna rätt i många år. Hel super! Tips är att servera den med couscous o en god fikonmarmelad. Brukar göra en själv m hasselnötter i. Passar utmärkt! ������
SvaraRadera