Svenska "vilda" blåbär. Oslagbart! |
Blåbärspaj
6 pers
120 gram smör
1 ägg
2,25 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gram blåbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten. Rör ner smöret.
- Bred ut smeten i formen. Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck eventuellt med folie på slutet om den får för mycket färg.
- Servera den ljummen med vaniljsås eller glass.
Blåbärspaj med vaniljsås |
Blåbärspaj är nog den godaste pajen i alla fall! Det finns många som slåss om den titeln, men inget slår denna gamla trofasta paj! Den här varianten har jag inte provat, men det ser lika gott ut som alltid =)
SvaraRaderaBlåbær er noe av det beste og sunneste som finnes.
SvaraRaderaDenne kaken var spennende. Skal jeg prøve.
Takk for tipset