Äppelpaj med knäckigt täcke |
Skribent: Adrian
Jag hade länge varit sugen på äppelkaka och pappa gör bara med blåbär, rabarber och annat. Jag gillar bara äppelpaj, och det ska vara vaniljvisp till. Först gjorde vi fel för att vi fick fel recept av min gudmor. Alldeles för mycket smör och för lite mjöl så det blev blött. Sedan letade vi på nätet och hittade det här receptet som blev jättegott. Hon som skrivit det heter Gun.
Addes knäckiga Äppelkaka
6 pers
6 st syrliga äpplen
225 gram smör
4 1/2 dl havregryn
3 dl socker
0,75 dl ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda i alla övriga ingredienserna i smöret utom äpplena.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
- Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllengul och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar