onsdag 7 augusti 2013

Mellismuffins med banan och äpple

När kidsen kommer hem från skolan och vi andra är kvar på våra respektive arbetsplatser så är det bra att ha laddat frysen eller kylen med mellanmål som inte är alltför onyttigt. De här muffinsarna är syrliga, matiga, mättande och helt okej ur näringssynpunkt. Jag fryste in 3-4 st/påsen. Lätt att plocka fram och mikra. Suveränt med ett glas mjölk. Jag fick slut på stora muffinsformar men det gick precis lika bra med mindre formar. Minska bara tiden någon minut.

Både stora och små formar

Matiga mellismuffins
Mellinsmuffins med banan och äpple
12 stora

3 dl fullkornsvetemjöl
3 dl vetemjöl
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm salt
1 fint tärnat äpple, gärna syrligt
2 mosade bananer
2 dl kocentrerad äppeljuice
2 ägg
1/2 dl olja

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Rör i äpple, bananer, äppeljuicen, äggen och oljan.
  4. Fördela i stora muffinsformar.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.



1 kommentar:

  1. Det här ser ju superbra ut och jag som storgillar muffins :)

    SvaraRadera