fredag 9 augusti 2013

Inlagd chiligurka

Chiligurka
Den här krispiga och goda gurkan passar alldeles förträffligt till alla slags kötträtter eller på mackan med en god bit grov leverpastej. Styrkan kan du variera med mängden chili. Prova att använda även grön chili. Blir effektfullt i burken. Välj också hur tjocka skivor du vill ha. Gurka i en snygg burk är perfekt att ge bort.

Snabbt, enkelt och försvinnande gott

Inlagd chiligurka
ca 1 liter

1 kilo inläggningsgurkor (sk Västeråsgurkor)
1 röd chili (eller röd och grön)
4 dl socker
1 dl ättiksprit
1 tsk salt

Gör så här:
    1. Skär gurkorna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur chilin. Finhacka eller strimla chilin.
    2. Blanda socker, ättika och salt i en bunke. Blanda i gurkskivorna och chilin. Låt stå ca 2 timmar så att sockret smälter ordentligt.
    3. Häll i burkar. Ställ kallt och låt stå en vecka för att mogna ordentligt.

    1 kommentar:

    1. Hej! Hur länge håller gurkorna? Eftersom du inte kokar lagen, menar jag? Karin

      SvaraRadera