söndag 20 januari 2013

Curry Rogan Josh


Indisk mat är ett sammelsurium av spännande smaker och rätter. Sällan har jag smakat något indiskt som inte fallit mig i smaken. Resor i både södra och norra Indien har inte gjort mig besviken och lika glad är jag i de indiska restauranger som finns i Malmö. Hemma brukar man inte lyckas lika bra...inte förrän man följer Jamie Olivers recept. Den här vegetariska curryn blev himmelsk. Curryblandningen kan vara svår att få tag på. Jag hittade min (och annat spännande, bl.a chapatin som vi hade till curryn) i den spännande indiska matbutiken Indopac på Ystadgatan vid Dalaplan i Malmö. Patak´s är förövrigt ett märke att lita på.

Curry Rogan Josh

Curry Rogan Josh
6 pers

2 lökar
1 liten butternutpumpa
1 litet blomkålshuvud
1/2 röd chili
4 vitlöksklyftor
en knippa färsk koriander
1/2 burk Rogan Josh (140 gram)
400 gram konserverade kikärtor
100 gram bladspenat
naturell youghurt

Gör så här:
  1. Hacka löken och fräs i olivolja i en rejäl kastrull. Tillsätt pumpan i ca 2x2 cm bitar. 
  2. Skär blomkålen i ätstora bitar och lägg i kastrullen. 
  3. Skiva chilin och pressa i vitlöken. Finhacka koriandern (spara några blad till garnering) och lägg i. 
  4. Tillsätt ett par skvättar kokande vatten, rogan josh-pastan och kikärtorna med spad. Salta och peppra efter behag. 
  5. Koka tills grönsakerna är al dente. Späd med kokande vatten om den blir för torr och mosa lite av grönsakerna om du vi ha "grötigare" konsistens.
  6. Tillsätt spenaten och smaka av. Servera gärna med en klick youghurt och något gott bröd eller ris till.

2 kommentarer:

  1. Håller med om att det där är en trevlig kryddpasta. Curry House i Haga, Göteborg har också att stort sortiment av Patrak-kryddor.

    SvaraRadera
  2. Älskar indisk mat så denna måste jag prova, alltid kul med nya tips!
    Lycka till i ostbåge-tävlingen :)

    SvaraRadera