torsdag 7 juni 2012

Ramslök mm


Ramslök i Bokskogen
Jag har tillbringat ett par nätter med olika klasser i Torup, mer allmänt kallat "bokskogen" av oss som bor i närområdet. Senast jag var där så wokades det grönsaker med lite homemade sås efter korvgrillning och pinnbrödsbak. Barnen som var en klass 4-6 var indelade i grupper och gjorde ett gott jobb med hackandet av grönsaker. Vitkålen togs bäst om hand med en osthyvel. Förövrigt så innehöll woken morötter, purjo och paprika.

I woktagen
Såsen som jag hade mixat ihop innehöll bl.a limeblad, vitlök, thaibasilika, sesamolja, grön currypasta, lime, citrongräs, soja och koriander. Kan ha varit något mer men minnet sviker.
I bokskogen hittade jag också ramslök vilket inte hör till vanligheterna. Ramslöken har blivit ganska inne och smakar som en blandning av gräslök och vitlök. Jag skördade lite och grävde faktiskt upp ett par lökar också för att försöksodla här hemma i trädgården.

Ramslök

1 kommentar:

  1. Är det så ramslöken ser ut? Jag trodde det var någon liljekonvaljvariant.. hmm.. det där med att plocka saker i skogen är nog inget för mig ;)

    SvaraRadera