tisdag 12 juni 2012

Kokoskyckling på grönsaksbädd

Kokoskyckling

Gillar man kokos som jag gör så är det här en lättlagad och trevlig vardagsrätt. Kokosmjölk kan man köpa i små burkar vilket är praktiskt att ha hemma. Rätten är populär även bland de yngre i familjen.

Kokoskyckling på grönsaksbädd
4 pers

4 kycklingfiléer
4 späda morötter
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 liten burk kokosmjölk (ca 2 dl)
1 msk kycklingfond
1/2-1 tsk sambal oelek
1 msk smält smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk kokosflingor


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla morötter och purjo. Skala och hacka vitlöken. 
  2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  3. Blanda kokosmjölk, fond och sambal oelek. Häll det över grönsakerna.
  4. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna. Pensla med smör och strö över salt, peppar och kokos. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera med mango chutney, sallad och ris.

1 kommentar:

  1. Men gud va gott det låter... Måste testas!

    SvaraRadera