onsdag 18 april 2012

Pasta med caponatasås och strimlad kycklinglårfilé

Caponatasåsen puttrar även med en burk tomater

Återigen ett recept hämtat från ett av de senaste numren av Allt om Mat. Såg gott ut och verkade lättlagat. Gott blev det (trots att jag missade en burk tomater) och lättlagat var det. Caponata härstammar från Sicilien och finns i många varianter men bör enligt alla konstens regler innehålla aubergine och kapris och vara lite sötsyrlig i smaken.

Pasta med caponatasås och strimlad kycklingfilé
4 pers

400 gram pasta
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
olivolja
2 burkar körsbärstomater
1 grönsaksbuljongtärning eller 1 1/2 msk fond
1 tsk strösocker
2 tsk balsamvinäger
salt och peppar
1 burk grovhackad tapenade med oliver och kapris (140 g), Zeta
300 gram kycklinglårfilé

Gör så här:
  1. Skär auberginen i små tärningar 0,5 x 0,5 cm. Finhacka vitlöken. Stek auberginen i ett par matskedar olivolja tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt vitlöken och låt den steka med någon minut. 
  2. Häll i tomater, buljong/fond, socker, vinäger och lite salt och peppar. Låt småputtra ca 10 minuter.
  3. Krossa tomaterna lätt med en gaffel. Häll av oljan från tapenaden och häll sedan i oliv- och kaprisröran.
  4. Ansa och strimla kycklinglårfilén och stek den i olja ganska hårt tills de blir krispiga. Krydda med salt och peppar. 
  5. Servera kokt pasta blandad med lite av såsen. Toppa med kyckling och parmesan och servera resten av såsen till.
Pasta med caponatasås och kyckling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar