söndag 8 april 2012

Mörks kalla fisksås

Mörks kalla fisksås

Fiskbilens varmrökta lax är fantastisk till både konsistens och smak. Till denna fisk och för all del all annan fisk också passar det med en kall sås. Så här brukar jag göra i stora drag. Se det som en grund och experimentera gärna själv. Resultatet är iallafall jäkligt gott (och godare än fiskbilens ;))

Mörks kalla fisksås
2 pers

1 burk lätt crème fraiche
1 burk ICA´s kaviarmix
1 msk vitt vin
1 msk kalles kaviar
1 1/2 msk pressad citron
1/2 dl finhackad dill
salt och peppar

Rör ihop och låt gärna stå rumsvarmt en stund innan servering.

2 kommentarer:

  1. Påminner lite om min kalla fisksås. Jag brukar även blanda i finhackat syrligt äpple i såsen.

    God fortsättning på påskhelgen!
    Susanne i Sundsvall

    SvaraRadera