tisdag 24 april 2012

Lasagne med squash och kassler

Lasagne med squash och kassler
Lasagne är ju riktigt gott i de flesta former (formar) och den här varianten med de lite oväntade ingredienserna squash och kassler är inget undantag. Den är dessutom "smal" och lättlagad. Jag har bara provat med torra plattor men det borde fungera lika bra med färska. Barnen var också nöjda och gillade lasagnen.

Lasagne med squash och kassler
4 pers

400 gram finstrimlad kassler
1 squash
smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk vetemjöl
4 dl mellanmjölk
1 burk passerade tomater (400 gr)
1/2 tsk salt
1/2 finhackad röd chili
12 torkade lasagneplattor
3 msk riven lagrad ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv squashen grovt.
  3. Finstrimla kasslern. Fräs squash och kassler i lite smör. Pressa över vitlök, salta och peppra. Blanda ner vetemjölet och tillsätt mjölken. Låt såsen puttra några minuter. 
  4. Blanda passerade tomater med salt och chili.
  5. Varva lasagneplattor, kasslersås och tomatsås i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  6. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Gott med lite peccorino som "topping"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar