lördag 26 november 2011

Adventsstök

Lite julstämning iallafall

Regnet smattrar mot rutorna och vinden viner i träden (och i rosorna som precis slagit ut). Svårt att få till någon vintrig känsla. Men skam den som ger sig. Idag har det städats och tillverkats julgodis. Stakarna har plockats fram och de var iaf inte angripna av mössen ute i förrådet som en hel del annat julpynt. Nu blev det rejält rensat!
Polkakross i mörk choklad, rocky road, vårgårdarischoklad och snickers rördes ihop av flinka barnahänder. Bäst blev nog snickersvarianten. Kommer inom kort i bloggen.
Skinkan griljerades också! Doften som spred sig i kök och vardagsrum spädde på den i princip obefintliga julkänslan med ganska många procent. Nu på kvällen testades skinkan tillsammans med Leksands julknäcke med kryddpeppar och nejlika. Detta knäcke passade ypperligt till skinkan och hade en bra kryddning som kändes, trots både skinka och stark senap. 4 av 5 till det knäcket!
Skinkan var en färdigkokt skinka som bara enkelt griljerades med en blandning av ägg och ett par sorters senap. Se bara till att torka av skinkan ordentligt och pudra maizena över innan senapsröran läggs på. Strö sedan ströbröd över och griljera i 225 grader i ca 15 minuter.
Till detta passade det mkt bra med en hanse-porter från Störlebeker. Mesigt bubbel och lite söt men god till skinkmackan.

1 kommentar:

  1. Ser fram emot inlägget med godisbaket, låter som något för mig, sockergris som jag är ;) Mysigt med julstök, för mig har det mest blivit att sitta och njuta inomhus med te och skjuta på pluggandet inför torsdagens tenta så mycket som möjligt. Att man aldrig lär sig ;)

    SvaraRadera