fredag 4 november 2011

Älska Mat

Betyg 5!
Årets matmässa i Malmö bjöd på massor av trängsel, svett och gåpåiga försäljare....men också massor av godsaker, provsmakande och inspirerande montrar med allehanda mumsmums. Var det då något som stack ut? Ska man försöka sig på någon helt ovetenskaplig trendundersökning så tyckte jag nog att olivoljor, marmelader, pestovarianter och lakrits var överrepresenterat. I vart och vartannat hörn kunde man doppa små brödbitar i filtrerade, ofiltrerade, smaksatta och även smaklösa oljor. Det gäller att vara väl påläst om man ska reda ut begreppen i olivoljedjungeln.
Lakrits kunde man provsmaka på många håll.Lakritsfabriken i Ramlösa var en ny bekantskap för mig med snygg design och god salmiakstinn lakrits. Annars måste jag slå ett slag för Lakrids by Johan Bülow från Bornholm. Deras julkulor med vit choklad är magiskt goda!
Pralinerna från Ölands choklad var extra smöriga och goda och vem vill inte provsmaka en pralin med touch av getost???? Supergott!
Nöjd och mätt efter massor av sötsaker, oljor och en alldeles förträfflig ryggbiff från Olssons utvalda gick jag hem med påsarna fyllda av fynd.

Diverse charkuterier

Allas vår egen hobbyitaliano

Matmingel

Kakaobönor och praliner

2 kommentarer:

  1. Fin blogg:) Kika in på min blogg och lämna gärna en kommentar. Se vardagslivet för en matälskande trettonåring!

    Har aldrig varit på matmässan i Malmö, men jag gillar att dra till marknader som Bondens Marknad:)

    SvaraRadera
  2. Härligt! Vad kul att se dina foton därifrån och läsa vad du tyckte!

    SvaraRadera