onsdag 26 oktober 2011

Sweet chili-panerad rödspätta

Rödspättan eller rödspottan som den egentligen heter håller långsamt på att återhämta sig och man ska vara försiktig med inköp av nämnda fisk. Se till att den är MSC-certifierad eller att filéerna inte är mindre än 20 cm. Då har de hunnit fortplanta sig.
Rödspottan är tacksam att panera och barnen gillar det skarpt. Jag tänkte att jag skulle försöka skoja till paneringen lite och resultatet nedan blev riktigt lyckat med en smakrik och frasig panering.

Sweet chili-panerad rödspätta

Sweet chili-panerad rödspätta
2 port

ca 350 gram rödspätta
1 ägg
panko (eller vanligt ströbröd)
vetemjöl
sweet chilisås
smör och olja

Gör så här:
  1. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Ta två andra tallrikar och häll upp panko och vetemjöl i dessa.
  2. Ta 1-2 msk sweet chilisås och blanda ner i äggröran. Salta i äggröran.
  3. Doppa filéerna först i vetemjöl, sedan i äggröran och sist i panko eller ströbröd.
  4. Lägg filéerna åt sidan och låt dem torka lite.
  5. Stek dem i en blandning av smör och neutral olja tills de är gyllenbruna.
Frasig och god!

1 kommentar: