fredag 28 oktober 2011

Trapistöl och köttbankare

Prinsess med banan
Halloweentårta med citronmousse
 Då var man 45.....!
Hade en riktigt trevlig födelsedag med lite gäster och god samvaro. Jag bjöd på höstsoppa med rotfrukter och hjortfärs med ett gott surdegsbröd från Olof Viktors. Efter soppan åt vi två sorters tårtor som blev hyfsat lyckade. Den som ser ut som en prinsesstårta  hade banan istället för hallonsylt i fyllningen. Riktigt god faktiskt.

Moussen blev god
Den oranga är en variant på ett recept ur senaste Allt om Mat, fast då skulle det vara svart marsipanlock smaksatt med lakrits. Det hade nog funkat bättre till citronmoussen i fyllningen. Nu blev den lite tråkig men kul att göra. Den oranga marsipanen fanns på Panduro (den svarta var slut).

...att banka kött med
Presenterna gick i matens tecken. Barnen tyckte att jag hade jättetråkiga önskningar. Köttbankare att göra tunna goda snitslar med t.ex.

Belgisk klosteröl
Ett helt gäng olika Trapistöl var en trevlig present som ska avnjutas så småningom. Dessa klosteröl är en relativt ny bekantskap för mig, Fick en bit god ost som lär passa till.


Spice Tree är en mycket trevlig butik som finns i Kristianstad, Malmö och Växjö. Presentkortet därifrån blir det nog inga problem att nyttja.
En gasbrännare har jag länge velat ha och nu fick jag det tillsammans med några formar att göra créme brulée i.


Kvällen avslutades med ett stort glas mjölk tillsammans med mammas fantastiska lussekatter som jag alltid får till min födelsedag. Tack Mamma!

Inget slår mammas lussekatter med mjölk!
Det slank ner en riktigt god öl också trots att det var mitt i veckan. Dugges Gustavs finger var en riktigt trevlig bekantskap. En oerhört välbalanserad strong bitter med lagom beska och härliga humletoner. Smaskens! 4,5 av 5!

Mycket god!

2 kommentarer:

  1. Grattis på stora dagen! Vad mycket roligt du fick, jag vill också ha en brännare och sådana där fina formar! Och din mammas lussebullar - yum ;)

    SvaraRadera
  2. Grattis på födelsedagen såhär i efterskott :) Jag tycker iaf att det var hur roliga presenter som helst!

    SvaraRadera