torsdag 14 augusti 2014

Vigårda

Vigårda i Malmö
Melker Andersson och Danyel Couet har fått smak på Malmö. Frågan är om Malmö får smak på deras senaste koncept. Vigårda ligger i Skånetrafikens f.d. kundcenters lokaler vid Centralen i Malmö. Idén med Vigårda är att servera snabbmat (läs burgare) med kvalitet och goda råvaror. Man serverar också sallader och vegetariska alternativ. Första Vigårdarestaurangen öppnade 2012 i Stockholm.När vi närmar oss lokalen så vandrar fortfarande hantverkare ut och in genom entrén. Allt putsas och fejas inför öppnandet. Det är ett antal journalister och så min bror och jag då som inviger köket när hantverkarna flytt fältet. Lokalen är luftig och fräsch med sobra färger. Allt känns väldigt tilltalande och personalen står redo att servera sina första burgare. Man plockar själv dryck, dressing och tillbehör på den lilla plåtbrickan innan man beställer burgare vid den stora disken. Jag väljer en cheddar/bacon-burgare och får efter en kort stund en snygg burgare i lagom storlek. Själva köttbiten är härligt rosa och precis lagom grillad. Baconet är knaprigt och gott men tyvärr så försvinner cheddarsmaken bland allt det andra goda som dillgurka och rödlök. Bönsalladen som jag valde som tillbehör är helt ok och ganska matig. Beställer du pommes till så kommer de nygjorda i en liten mugg. Ett extra plus att äta med de riktigt snygga besticken.
Min bror högg in på burgaren med gårdskyckling och den var en riktig höjdare. Ingefärscurryn är härligt söt med sting. Citron och coleslaw är de andra ingredienserna i nämnda burgare.


Dressingarna är spännande och goda. Hur låter t.ex lingon bbq & svartpeppar eller senap & ingefära? Gott var det iaf. Priserna är väldigt humana och man kommer undan med en hundring för mat och dryck. Dryckerna förtjänar ett eget kapitel med Vigårdas egna äppel-ingefärajuice som grädden på moset. Man kan också få sig en spännande drink för 55 kronor eller bara ett glas vin till maten.


Under lunchen berättar Melker själv om konceptet och lite om sin filosofi kring mat och lokalt producerade råvaror. Hur det nästan kan falla en tår när det kommer en leverans björnbärsdryck från någon lokal producent.


Melker Andersson håller hov

Jag kan varmt rekommendera ett lunchbesök eller varför inte en enkel frukost eller en kväll med en drink till olika dj´s. Som ni förstår så är öppettiderna generösa. Kolla hemsidan för alla tider och aktuell meny.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar