fredag 14 september 2012

Kryddig indisk kycklinggryta

Kryddig indisk kycklinggryta
Den här kycklinggrytan blir med alla ingredienser och kryddor fantastiskt smakrik och god. Marinera gärna kycklingen över natten. Det är lite kladdigt när man ska torka av kycklingbitarna men det gör inget om det är lite marinad kvar. Se bara till att det inte bränns i pannan.

Kryddig indisk kycklinggryta

4 pers

ca 700 gram kycklingfilé
2 tsk garam masala
2 tsk paprikapulver
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl naturell yoghurt
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
1 röd chili
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
4 tomater
2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 burk kokosmjölk (ca 4 dl)
2 msk maizena
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl grovt hackad koriander

Gör så här:
  1. Skär kycklingen i tärningar 2-3 cm.
  2. Blanda den naturella yoghurten med garam masala, paprikapulver, svartpeppar, gurkmeja och spiskummin. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera minst 8 timmar i kylen.
  3. Ta upp kycklingbitarna och torka av det mesta av marinaden.
  4. Hacka vitlök och ingefära. Skala och skiva den gula löken. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  5. Stek kycklingen i olivolja tills den får färg.
  6. Tillsätt vitlök, lök, ingefära, chili och tomatpuré. Fräs ett par minuter till. Lägg över i en större gryta som rymmer alla ingredienser.
  7. Tärna tomaterna grovt och lägg i tillsammans med salt och socker. Fräs någon minut till.
  8. Häll på kycklingbuljong och kokosmjölk och låt koka i 3-4 minuter.
  9. Rör ut maizena i lite vatten och red av. Till sist vänder du ner matlagningsyoghurten och koriandern. Servera med ris och en god chutney.
Supergod chutney

1 kommentar: