söndag 2 september 2012

Marabou Crunchy Corn

Marabou Crunchy Corn
Höstsläpp med nya smaker från Marabou. Först ut är Crunchy Corn som är mjölkchoklad med krispiga rostade och saltade majskorn. Det funkar faktiskt även om det inte faller mig i smaken riktigt. Lite sälta, lite crunch och lite majssmak. Jag påpekade för familjen att det påminde om de där "majsstrutarna" som fanns (finns?) i påse. Min kloka familj med bättre minne än jag rättade mig snabbt och sa att "strutarna" hette Sombreros. Äldste sonen konstaterade vidare att den här varianten på Marabouchoklad påminner mycket om Amigo som faktiskt innehöll just Sombreros.
Chokladen åt jag upp och tyckte att den var på gränsen till hyfsad. Dock ej så bra att jag kommer köpa den igen.

5 kommentarer:

 1. Minns jag rätt är den här typen av choklad rätt populär i Norge, och Marabou försöker väl "spilla över" den här?

  SvaraRadera
 2. Det finns en choklad från Norge som heter Smash! och som för ett tag sedan även började att säljas i Sverige. Den består i princip av chokladdoppade Sombreros. Enligt mig, som även är väldigt förtjust i chokladdoppade popcorn, en perfekt kombination av majs, sälta och sötma. Jag gillade även Amigo väldigt mycket, så Crunchy Corn låter som en riktig höjdare för mina smaklökar. :-D

  SvaraRadera
 3. Är också väldigt glad i Smash, och det känns som att Marabou tar vara på allt de kan sedan de köpte Freja. Dock tycker jag Smash har bättre balans då det inte garanterades att man fick något majskex i varje ruta i denna chokladkaka, och den norska varianten passar nog min smak lite mer.
  Dock kan jag tänka mig att även köpa om denna nyhet.

  SvaraRadera
 4. Har nu smakat denna och håller med Nils om att Smash har en bättre balans mellan majsen och chokladen. Jag tycker att Crunchy Corn var riktigt god, men liksom hos Nils så faller Smash mig mer i smaken, så i framtiden kommer jag att välja den när jag vill kombinera salt och krispig majs med choklad.

  SvaraRadera
 5. Jag gillade den- om man åt den som så att man först sög av chokladen och kvar i munnen fanns då "snackset". Två-i-ett, helt okej ^^

  SvaraRadera