söndag 30 september 2012

Brasiliansk öl

Det är nice när man har en bror som har ett jobb som gör att han "tvingas" till diverse resor i tjänsten. Då han är en snäll bror som i sin tur gillar sin bror, alltså mig, så brukar han komma hem med diverse delikatesser för provning. Senaste resorna till Brasilien respektive SydKorea resulterade i ett antal öl från förstnämnda land och ett inhemskt vin från Korea.

3 Lobos Pele Vermelha
Ölen överträffade alla förväntningar och var alla tre riktigt bra, Snygga flaskor och etiketter gör inte saken sämre. Vi provade en IPA och två porter. 3 Lobos Pele Vermelha var inget utöver det vanliga men en helt okej, ganska snäll IPA med varaktig bitterhet efter lite citrus och kola.

Demoiselle

Demoiselle från bryggeriet Colorado är en porter med tydliga kaffetoner. Mörk och gräddigt tät. Inte alls tokig den heller.


Way Beer Cream Porter

Men bäst av dessa tre var ändå Cream Porter från Way beer. Ännu en riktigt mörk porter med karamell och torkad frukt, vissa chokladtoner och en härlig söt-bitter avslutning. Brasilien kan inte bara spela fotboll och dansa samba, de kan brygga öl också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar