onsdag 25 juli 2012

Gazpacho med vattenmelon

Gazpacho med vattenmelon
Häromdagen firade vi båda barnens födelsedagar. 26 år tillsammans! Eftersom kalasandet var för dem så fick de styra innehållet till viss del. Följaktligen blev det taco-buffé. Inte så kul kanske men både barn och vuxna åt med god aptit. Däremot gjorde jag en gazpacho som en liten förrättssoppa att smaka på innan maten. Den här varianten med vattenmelon som bas är fantastiskt frisk, svalkande och god med lite hetta från chilin. Originalet fanns i ett nummer av Buffé. Servera gärna i genomskinliga glas eller som en soppa i tallrik.

Gazpacho med vattenmelon
ca 1 liter

1 liten kärnfri vattenmelon (ca 2 kg)
3 tomater
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
3 salladslökar
1/2 kruka basilika (gärna thaibasilika)
1/2 kruka koriander
1 msk pressad limejuice
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här:
  1. Dela melonköttet i bitar. Pilla bort eventuella kärnor.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Kärna ur paprika och chili och skär detta och löken i bitar.
  3. Mixa alla ingredienserna i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer lime.
  4. Kyl ordentligt. Ska serveras riktigt kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar