onsdag 29 oktober 2014

Remmarslöv Gårdsbryggeri

Remmarslöv Gårdsbryggeri
På matmässan Älska Mat i Malmö sprang jag på ett nytt mycket spännande gårdsbryggeri. Remmarslöv ligger utanför Eslöv i Skåne och Håkan och Michèle Nilsson hade med sig tre väldigt snygga öl till mässan. Tanken är att de ska lanseras på Bolaget i januari. Jag använde tre av mina dryckeskuponger för att få prova alla tre sorterna. Bäst var Jeenius som är en IPA men de andra två gick inte av för hackor de heller. IPA´n är av amerikansk typ med typiska amerikanska humlesorter som Amarillo och Cascade. Ett välbalanserat öl med bra beska och goda humletoner med inslag av citrus. Vill ha mer!
Crimson och Holley är ale-öl. Red ale, respektive blonde ale. Den röda Crimson är också den humlad med amerikanskt humle och även denna öl är riktigt bra. Oerhört välbalanserad och ganska snäll i sin karaktär, men fördenskull inte mesig.
Blone alen är inte riktigt lika bra som de andra två men ändå helt ok. Gyllengul och brödig med vissa inslag av citrus även här. Lite tunn och lättdrucken småsöt törstsläckare.
Ser mycket fram emot lanseringen på Systembolaget och vad som kan komma från dessa trevliga bryggare i framtiden.

Folkligt på matmässa i Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar