söndag 11 maj 2014

Pytt med isterband

Smarrig vardagsmat!
Det här receptet hittade jag för ett tag sedan i en mattidning och har gjort det flera gånger sedan dess. En ny favorit hos barnen också! Oerhört god vardagsmat med en liten touch. Jag har provat både med att steka kall kokt potatis och att råsteka potatisen. Råsteka tar ju lite längre tid men resultatet blir om möjligt ännu bättre. Ibland kan det vara svårt att få tag på färsk grönkål. Jag har provat både utan, vilket barnen gillade, och med fryst hackad grönkål. Nästa gång ska jag prova någon grov korvsort med lite annan kryddning.

Pytt med isterband
4 pers

ca 900 gram potatis (fast kokt eller rå)
2 gula lökar
250 gram färsk grönkål (eller savojkål)
350 gram isterband
4 ägg
1 dl gräddfil
3 msk skånsk senap
salt och peppar

Gör så här:
  1. Finhacka löken och tärna potatisen. Om potatisen är rå så stek den i olja och smör 50/50 tills den börjar mjukna och tillsätt löken när potatisen nästan är klar. Har du kokt potatis så går det snabbare och du tillsätter löken tidigare. Krydda med salt och peppar och lägg åt sidan.
  2. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Ansa och strimla grönkålen och koka hastigt i ca 30 sekunder. Skölj sedan i kallt vatten i ett durkslag. Se till att du får väck så mycket vatten som möjligt.
  3. Skär upp skinnet på korven och tärna färsen fint.
  4. Stek färsen ca 10 minuter till den fått färg och frasighet.
  5. tillsätt grönkål, potatis och lök.
  6. Blanda gräddfil och senap efter smak och servera med stekta ägg.
Pytt med isterband

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar