söndag 4 maj 2014

Copenhagen Beer Celebration - eller hur skäggiga män dricker sur ölFör tredje året anordnades CBC i Köpenhamn, närmare bestämt i Spartahallen. Jag åkte dit tillsammans med min bror och ett par av hans vänner för att få prova massor av god öl, trodde vi. Konceptet går ut på att man köper biljett till ett session på 4,5 timmar och då får man provsmaka hur mycket öl som helst. När man ett par dagar före själva provningen läste igenom listorna på nätet så var det inte många bryggerier eller öl man kände igen. Väl inne efter en stunds köande så visade det sig vara väldigt mycket extrema bryggare och öl som samlats under det välvda taket. Allt från gurkölen Cucumber gose 4 % från det amerikanska bryggeriet 7th Sun till Black Ink and Blood 18 % med lakrits och hallon från Mikkeller. Ingen av dem någon höjdare precis. Gurkölen luktade gurkvatten och smakade blaskigt och tunt.
God öl!

Vi lyckades nog smaka oss igenom de flesta av de ca 80 ölen som erbjöds och smaklökarna skrumpnade ihop på slutet då allt smakade samma. Trenden med suröl är inget som jag gillar. Mycket smakade väldigt surt och många var ölen som inte smakade öl överhuvudtaget.
Några smarriga guldkorn fanns det iallafall som Funky Buddhas Nib Smuggler eller Evil Twins Imperial Doughnut Break Apple Bacon som var söt och god. Omnipollos Astral var en riktigt god IPA, likaså Brekeriets Hundra.

Efter ett tag behövde man sitta ner och ta igen sig med en burgare och då fick man möjlighet att särskåda besökarna som till största delen var män med mer eller mindre stora skägg. Många satt och antecknade flitigt och hade långa listor med betyg från Ratebeer med sig. Riktigt så seriöst gick inte vi tillväga.Jag går nog hellre på en lite mer "normal" ölmässa nästa gång om jag får välja. Lite väl extremt och för få öl som faktiskt var riktigt goda. Till slut letade man efter något som faktiskt smakade öl och då var det nästan försent eftersom man då inmundigat Ragnarök Stormaktsporter från Närke som med sin extrema rökighet dödar alla andra smaker.

1 kommentar:

  1. Jag undrar: Om detta hade varit en vin-festival, hade du skrivit ett likadant inlägg då?

    SvaraRadera