onsdag 19 december 2012

Majssoppa med tacolax och avokado

Majssoppa
Tacolaxen passade ypperligt till den milda och lena majssoppan. Avokadon förgyller rätten och ger härlig konsistens och fyllighet. Vill du ha soppan helt slät så passera den genom en sil. Så gjorde inte jag och då finns det risk för att man får peta tänderna ett tag efteråt....

Majssoppa med tacolax och avokado
4-6 pers

2 påsar fryst majs (à 400 gram)
3 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
2 msk pressad citron
2-3 tsk sambal oelek
300 gram skinn- och benfri lax
1/2 påse taco kryddmix
1 avokado
gräddfil
koriander
salt och peppar
olja

Gör så här:
  1. Finhacka vitlök och scharlottenlök och fräs tillsammans med majsen i lite olja i en stor kastrull ca 5 minuter. 
  2. Tillsätt 1 liter vatten, fond, citronjuice och sambal. Låt småkoka under lock i 5 minuter.
  3. Mixa soppan i mixer eller med stavmixer. Krydda med 1 1/2 tsk salt.
  4. Skär laxen i 2 cm tärningar och blanda med tacokryddan. Stek i lite olja och lägg åt sidan.
  5. Skär avokadon i tärningar i samma storlek som laxen. 
  6. Servera soppan med lax, avokado, gräddfil och lite koriander. Gärna ett gott surdegsbröd till.

1 kommentar:

  1. Jag har gjort majssoppa en gång. Den platsade på top 5 över oätbara saker. Efter det har jag aldrig vågat testa igen.. kanske snart är dags.

    SvaraRadera