lördag 27 oktober 2012

Älska Mat.......och öl

Dags igen för årets "Älska Mat-Mässa" i Malmö. Min lillebror och jag gick dit på öppningsdagen och det visade sig vara ett lyckokast. Inte särskilt mycket folk och dessutom gott om smakprover. Vi njöt både länge och väl av olivoljor, bröd, korvar, ostar och andra mer eller mindre udda delikatesser. Till inträdet kunde man också köpa dryckesprovkuponger. Vi använde våra lappar uteslutande till öl. Vi stod länge och tjatade med en man som hade gott om danskt öl från olika bryggerier. Väldigt trevligt och väldigt gott! Bäst var nog IPA´n från Amager Bryghus. Välhumlat med lagom beska och en doft som bara den nästan var värd en dryckesbiljett. Hornbeer är ett annat trevligt bryggeri med en trevlig mörk IPA som heter Hophorn. Stockeboda frestade med sin Jaktporter som lanseras i december. Något tunn men ganska okej. Däremot luktade och smakade deras Single malt med mynta riktigt illa!

Ett kul tips inför julen är paketet med 12 danska julöl som man kan beställa på Systembolaget. Ska vi nog göra! Beställningsnumret är 89857
Hophorn från Hornbeer, Gott!

Ingen hit! Luktar julmust och smakar...?
 God!

Världsklass!
Trevligt bemötande och väldigt god öl
Ett annat intressant och udda öl var Björkölet och Bergaölet Vånga 77.1 från Kristianstadstrakten. Öl gjort på björksav. Sådana konstigheter och påhitt brukar inte löna sig men det här funkade faktiskt riktigt bra. Än så länge finns de inte på Bolaget men håll utkik i sortimentet efter jul för lansering var på gång.


Intressant och gott


Broder provar björköl från hans hemtrakterIsländskt gottebord med massor av lakrits-choklad-kombinationer
Älska Mat i Slagthuset i Malmö

2 kommentarer:

  1. Jaktportern och Single Malt Mynta är från Stockeboda.
    Lundabryggeriet hade tapparna till vänster och Stockeboda dem till höger.

    Jaktportern var klart bättre än jag hade trott.

    SvaraRadera