söndag 25 mars 2012

Chilifisk med cashewnötter

Chilifisk med cashewnötter

Det går faktiskt att skoja till ett fiskblock så att det blir helt okej och faller många i smaken. Det här receptet hittade jag i nån gammal mattidning. Receptet är en variant på den klassiska mandelfisken men här med mer hetta och med cashewnötter, chili och lime. Prova gärna att variera mängden sambal beroende på hur mycket hetta ni vill ha i maten.

Chilifisk med cashewnötter
4 pers

ca 600 gram fryst fiskfilé (torsk, hoki etc)
1/2 tsk salt
50 gram smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
8 körsbärstomater

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina fisken.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och salta.
  3. Smält smöret, rör i ströbröd, nötter, sambal, vitlök, limeskal och juice.
  4. Klicka på blandningen på fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid fisken.
  5. Låt stå mitt i ugnen 25-30 minuter. Servera med ris, pressad potatis eller potatismos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar