måndag 19 december 2011

Tacogratäng på rester

Före gratinering.....

I lördags hade vi en riktigt bra kalkonmiddag (med massor av kalkon över) och i söndags åt vi tacos (massor av färs över) med "våra tjejer". Idag var det så dags att tömma kylen. Gratängen som blev resultatet av denna tömning (lät inte så fräscht) blev riktigt god. Kontentan är att tacogratäng kan göras av det mesta och kryddas till, lite tacoaktigt. Så här gick det till:

Tacogratäng

rester av tacofärs
rester av kalkon (välpillad)
lite nachos med chilismak (ICA´s är godast)
lite hemmagjord salsa (Tack Carina)
lite hackade tomater
lite majs
lite hackad lök
lite riven ost
lite finhackad grillad paprika
1 dl gräddfil
lite mer riven ost
en halv burk tacosås

Gör så här:
  1. Lägg lite nachos i botten på en ugnsfast form
  2. Lägg på färsen.
  3. Blanda gräddfil och tacosås och klicka på.
  4. Lägg på kalkonen.
  5. Blanda den hemmagjorda salsan med lök, ost, majs och paprika och lägg på även detta.
  6. Strö lite extra riven ost på.
  7. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Färdiggratinerat

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Jag och min gubbe brukar köra med "annandagspizza", men jag ska nog prova en variant av den här gratängen i stället.

    God Jul!
    Susanne, Sundsvall

    SvaraRadera
  2. Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!

    SvaraRadera