onsdag 3 september 2014

Grillad Dorada med baconpotatis

Dorada med baconpotatis
När delar av familjen var i Spanien i somras så hamnade vi en dag på en tysk! restaurang i Fuengirola. Där beställde jag Dorada. Denna goda firre serverades hel med baconpotatis och sallad. Väl hemkommen i Sverige så tänkte jag att jag skulle återuppliva denna suveräna måltid. Jakten på Doradan inleddes. Efter sökningar på nätet hade jag förkovrat mig i ämnet Dorada och lärt mig att den även går under benämningen Seabream (bland många andra benämningar). Den odlas i Medelhavsregionen och den går att hitta både hos fiskhandlare och i välsorterade fiskdiskar.

Grillad Dorada med baconpotatis
2 pers

2 portionsfiskar
2-3 fasta potatisar
1 paket bacon
olja
salt, peppar
1 citron

Doradan har ett rejält garnityr

Gör så här:
  1. Ta ur och skölj fisken. Skär tre rejäla snitt på varje sida av fisken och gnid sedan in den med olja. Krydda ganska rejält med salt och peppar, både utanpå och inuti.
  2. Grilla fisken på en inte alltför het grill på båda sidor tills den är färdig.
  3. Skala och skiva potatisen ganska tunt.
  4. Stek baconet riktigt knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Stek potatisen i olja tills den är färdig.
  6. Hacka baconet och blanda i det i potatisen. Krydda med svartpeppar och ev. salt.
  7. Servera fisken med citron, potatisen och en sallad efter egen smak.
    Spanien på en tallrik
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar