fredag 7 mars 2014

Trippel Ale Brewed with Coriander

Trots namnet så tillverkas ölen i USA

Ja, precis som det låter i rubriken så är det en öl med koriander som ska provas. Hittade den på Hansa i Malmö som med sitt utbud kan göra vem som helst tårögd. Tyvärr tillåter inte plånboken att man går in där för ofta.
Ölet då? Ja, Trippel (nr 11847) kommer från något som heter New Belgium Brewing. Var ligger då det undrar man kanske, eller inte? Jo, det ligger i Colorado, USA! De brygger öl på belgiskt vis med belgisk jäst i tankarna. Den här ölen doftar banan faktiskt, och frågan är om den inte smakar lite banan också. Låter kanske konstigt men det är inget som stör.
Smaken är jästig med vete och ganska tilltalande beska och en svag humleton från sorterna saaz, liberty och target. Friskt med lite bett i smaken. Jag har svårt att skönja någon koriander men det kan vara min tilltagande snuva som ställer till det. Koriander har ju annars en väldigt speciell smak som man antingen älskar eller ratar. Jag gillar koriander skarpt så jag blev besviken att den inte märktes. Får väl prova denna trippel (7,8%) vid ett annat mer näsöppet tillfälle.

Trippel Ale Brewed with Coriander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar