söndag 23 september 2012

Delicato med Dumle eller Tyrkisk Peber

Delicatobollar har väl de flesta smakat. Den fantastiska reklamen för Delicatos produkter känner också de flesta till (Kan innehålla spår av vitaminer och mineraler....). Snart kommer nya Delicatobollar i ett samarbete med Fazer med smak av Dumle och Tyrkisk Peber att finnas i butikshyllorna. Det florerar massor av recept med Dumle som ingrediens på nätet så varför inte tänkte då Fazer och samarbetet var ett faktum. Visste ni förresten att det äts 13 Dumlekolor i sekunden i världen! Smeten från de traditionella chokladbollarna är den samma men har blandats upp med de berömda ingredienserna från Fazer.

Delicatobollar med nya smaker
Formen är den samma som originalbollarna och det finns fyra i varje paket. Den första jag provade var Dumle. Den smakar verkligen Dumle och smaken gifter sig ganska bra med själva chokladbollssmaken. Sött som bara den men med en god Dumlesmak så är det här en blandning av godis och kaka. Mer godis än kaka faktiskt. Jag kan tänka mig att äta den igen när jag är riktigt sötsugen och kaffesugen på en gång, och det händer inte sällan! Prova den gärna kylskåpskall. Jag tycker att det smakar bättre med ett lite "kyligare" tuggmotstånd.

Tyrkisk Peber når nog en lite smalare publik. Min fru är svag för dessa "turkar" i original och hon gillade smaken på delicatobollen som smakar precis som originalgodiset med lite crunch. Tyvärr tar lakritssmaken över och någon chokladsmak från själva bollen är svår att skönja. Kombinationen är inte särskilt lyckad och är man inte lakritsfantast så är det svårt att motivera ett köp.

2 kommentarer:

  1. Jag hade ju hoppats att den med turkisk peppar hade smakat bättre....men jag får ta att köpa hem dessa själv och pröva! Roligt att läsa ditt omdöme iaf!
    Ha en fin söndag /Emma

    SvaraRadera
  2. Jag gilla den med turkisk peppar fick prov på den häromveckan.sportochspelkocken.se Ha det/Patrik

    SvaraRadera