tisdag 20 mars 2012

Non Stop-rutor


Barnsligt goda kakor med Non Stop-linser som grädde på moset.

Godis eller kaka? Bestäm själv

Non Stop-rutor
ca 30 st

150 gram smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
1 ägg
2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
250 gram Non Stop (eller andra linser)

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt allt svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten. Bred ut i en bakpappersklädd långpanna.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna en stund.
  5. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron. 
  6. Vispa ihop ägg, florsocker och rumsvarmt smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt chokladen och vispa lite till. Bred ut glasyren över kakan. Skär i rutor och lägg på linser. Förvara gärna kylskåpskallt.

Djup koncentration
Färdig kaka

1 kommentar: