onsdag 28 mars 2012

Kycklinggryta med vindruvor

Kyckling med gröna druvor
Det finns massor av varianter med kombinationen kyckling och druvor. Det här är min variant där druvornas sötma balanserar rätten i övrigt på ett smakfullt sätt.

Kycklinggryta med vindruvor
6 pers

ca 1 kg kycklinglårfilé
1 msk smör
salt och peppar
1 gul lök, finhackad
2 morötter, skalade och finhackade
1-2 msk olivolja
1 tärning hönsbuljong eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 burk créme fraiche
saften av en lime
250 g gröna vindruvor
ca 1 dl finhackad persilja

Gör så här:
  1. Ansa och dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Stek dem i smör och olja tills de är nästan klara och lägg sedan över dem i en gryta. Spola ur järnet med lite vatten och häll i detta i grytan också.
  2.  Lägg i lök och morötter och stek lite till. 
  3. Blanda i resten av ingredienserna utom druvor och persilja och låt puttra ca 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda i de halverade druvorna och persiljan. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar