söndag 15 januari 2012

Linssoppa med asiatisk touch

Den här smala och goda soppan kan varieras efter smak eller efter vad man har hemma. Jag hade ingen färsk ingefära hemma så jag tog en tesked malen istället. De frysta asiatiska örterna som finns att köpa i en liten ask är suveräna att ha i frysen då du vill laga något med lite asiatiskt stuk och inte får fatt i alla smaksättare färska.Jag serverade soppan med ett gott bröd till. Originalet till den här soppan hittade jag i en matbilaga nyligen.

God och mättande linssoppa

Linssoppa med asiatisk touch

4 pers

2 morötter
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd chili
1 1/2 msk riven färsk ingefära
1 msk rapsolja
2 tsk mald koriander
1 msk frysta asiatiska örter
2 grönsaksbuljongtärningar (eller 3 msk fond)
1 burk kokosmjölk (light om du vill)
1 liter vatten
1 dl röda linser
1 1/2 msk fisksås
2 msk pressad lime
hackad koriander

Gör så här:
  1. Skala och riv morötterna på den grova sidan. Skala och skiva rödlök och vitlök tunt. Strimla purjon. Kärna ur och strimla eller finhacka chilin.
  2. Fräs ovanstående plus ingefäran i oljan någon minut.
  3. Blanda i den malda koriandern, örterna och buljong/fond. Späd med vatten och kokosmjölk. Koka upp och lägg i linserna. Låt det koka under lock 8-10 minuter.
  4. Smaksätt med lime och fisksås. Strö hackad koriander på vid servering.

1 kommentar:

  1. Vilken fin blogg! Asiatisk linssoppa MÅSTE testas
    hemma hos fröken Dill

    SvaraRadera