onsdag 19 november 2014

Ratatouille med kyckling

Den här rätten är riktigt smakrik och smarrig. Smidigt också när den sköter sig själv i ugnen. Rätten kan ätas precis som den är eller tillsammans med ris. Äter man den som den är så behöver man enligt erfarenhet öka mängden kyckling något. Man kan såklart också använda en annan sort krossade tomater av kvalitet. Experimentera då med lite färsk chili för att få lite sting i smaken.

Ratatouille med kyckling

Ratatouille med kyckling
4 pers

1 kg kycklingben
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 aubergine
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 zucchini
1 rödlök
6 vitlöksklyftor
1 förp. krossade tomater med chili (400 gr)
1 dl hönsbuljong
1 dl chilisås
1/2 kruka timjan eller 1 msk torkad
2 krm cayennepeppar


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gnid in kycklingdelarna med hälften av saltet och pepparn och lägg i en stor ugnsform eller djup långpanna.
  3. Skär aubergine, paprika, zucchini och rödlök i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
  4. Blanda alla ingredienser med kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 50 minuter tills kycklingen och grönsakerna är färdiga. Rör om några gånger under tiden.
  5. Garnera ev. med rivet skal från citron och lite timjan.
Before....

....after




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar