måndag 7 maj 2012

Sydafrikansk pastasås

Pasta med Sydafrikansk sås
Det Sydafrikanska köket handlar i mångt och mycket om kryddiga och fruktiga rätter. Den här såsen lever upp till detta och blir både fruktig av äppeljuicen och mangon och kryddig av chilin och curryn.

Sydafrikansk pastasås
4 pers


500 gram strimlad lövbiff
1 gul lök i strimlor
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
2 tsk curry
1 tsk ingefära eller lite riven färsk dito
1/2 tsk kanel
3 dl utspädd äppeljuice
2 msk mango chutney
1/2 hackad röd chili
1 tsk salt
2 strimlade paprikor i olika färger
2 tsk potatismjöl
1 msk vatten

Gör så här:
  1. Blanda kött, lök och kryddor i en skål.
  2. Koka upp juicen och lägg ner köttet lite i taget så att det kokar hela tiden. 
  3. Tillsätt chutney, salt och paprika. Låt såsen koka någon minut. 
  4. Blanda mjöl och vatten och rör ner i såsen. Låt den få ett uppkok. Smaka av och servera med pasta. Fungerar också bra med ris.

5 kommentarer:

  1. Mums! Finns risk för att det blir morgondagens middag :)

    SvaraRadera
  2. Nice food, I happen to löve South African Foods!

    SvaraRadera
  3. tja hur lång tid tar det att göra denna maträtten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ca 20 min totalt skulle jag tro. Lycka till!

      Radera
  4. Detta verkar gött

    SvaraRadera