måndag 28 maj 2012

Rabarber- och kokoskaka

Det var första gången jag gjorde just den här kakan men definitivt inte den sista. Lättgjord och väldigt god! Kokos passar jättebra ihop med rabarber. Jag serverade kakan ljummen med lite vaniljglass men det fungerar säkert utmärkt med vaniljsås också.

Rabarber- och kokoskaka
Rabarber- och kokoskaka
6 pers

500 gram rabarber (ca 6-8 stänger)
2x1 dl socker
2 tsk potatismjöl
2 ägg
100 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnsfast form, ca 26 cm i diameter.
  3. Blanda 1 dl socker med potatismjölet och strö över rabarbern. 
  4. Täck formen med folie och sätt in mitt i ugnen i 15 minuter.
  5. Vispa äggen med resten av sockret pösigt. Smält smöret och tillsätt det.
  6. Rör i övriga ingredienser och bre eller häll smeten över rabarbern.
  7. Grädda i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar