tisdag 6 oktober 2015

Spätta med kallrökt lax och pepparrot

Såg vackra fiskpaket i fiskdisken på Malmborgs Emporia och var tvungen att fråga vad de innehöll. Inhandlade sedan spättafiléer och kallrökt lax i fiskbilen. Resultatet blev fantastiskt.



Spätta med kallrökt lax och pepparrot
4 pers

8 spättafiléer
4 skivor kallrökt lax
Philadelphia med pepparrot
1 dl vitt vin
räkor
salt och peppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ihop två spättafiléer med en skiva lax, lite philadelphiaost, salt och peppar emellan. Vik in kanterna så att det blir som ett paket och lägg i ugnsfast form.
  3. Häll på vinet och ställ in i ugnen i ca 25-30 minuter.
  4. Garnera med räkor, dill, ev. riven pepparrot och citron.
  5. Servera med pressad potatis och någon grönsak, typ broccoli.

1 kommentar: