tisdag 13 september 2011

Torskrygg


Jag har sett att ICA har torskrygg fryst i portionsbitar till ett väldigt bra pris den här veckan. Måste inhandlas och provas. Den färska torskryggen från min lokala fiskbil är dock oslagbar och den här gången hamnade den i ugnen tillsammans med kantareller och hummersås. Receptet är en variant på ett recept som jag hittade på en trevlig blogg som är väl värd ett besök. Den heter Gourmetmorsan. Hennes recept kallades Fiskarhustruns torskrygg.

Goda ingredienser

Torskrygg i ugnen med kantareller och hummersås
4 pers

ca 700 gram torskrygg
salt och peppar
en halv purjolök
ett paket bacon
en näve kantareller (eller champinjoner)
en burk créme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
3 msk hummerfond
1 tsk cayennepeppar
hackad dill

Torskrygg, garnerad med rom och dill

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek hackad purjo, strimlad bacon och hackade kantareller i lite smör i några minuter.
  2. Lägg det frästa i botten på en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen under svag uppvärmning. Den behöver bara bli lite varm. Slå detta över fisken. Skjuts in i ugnen!
  4. Låt gå ca 20 minuter eller använd stektermometer och ha den inne tills innertemperaturen är ca 50 grader.
  5. Garnera med dill, räkor, rom, citron eller vad du finner lämpligt. Servera med pressad potatis.

Gött!

1 kommentar: