Rimmad torskrygg med sandefjordsmör |
Mannerström lagade till och de tävlande i Sveriges mästerkock skulle kopiera. Det gjorde jag också! Så här gick det till när jag lagade till min variant.
Rimmad torskrygg med sandefjordsmör
2 pers
350-400 gram torskrygg
smör
1 liten morot
1/4 purjolök
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
100 gram smör
1/2 citron
1 tsk - 1 msk söt senap
rejält med hackad gräslök
salt och peppar
Gör så här:
- Skär torsken i portionsbitar och lägg den i saltat vatten i en halvtimme. Vattnet ska vara som salt havsvatten ungefär.
- Torka av torsken och lägg den i en ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå. sätt in i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 47 grader.
- Strimla morot och purjo fint och ge det ett snabbt uppkok i lte lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
- Koka upp grädde och créme fraiche och låt det puttra lite. Sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält. Pressa i saften av en halv citron. Värm försiktigt igen. Smaka av med senap, salt och peppar. Blanda sist i gräslöken. Red med lite såsredning om det behövs.
- Servera med kokt potatis och toppa torsken med morot och purjo.
Hej.
SvaraRaderaJag har gjort denna maträtt ett par gånger. Helt fantastiskt gott! Jag upplever att man behöver vara försiktig med citronen i såsen. Syran tar lätt överhanden.