Lökdolmar med potatismos, rårörda lingon och pressgurka |
Lökdolmar
4 pers
3 stora gula lökar
500 gram blandfärs
salt och peppar
1 ägg
2 tsk hackad färsk eller torkad timjan
3 dl oxbuljong
3 msk flytande honung
1 1/2 msk japansk soja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skär försiktigt bort de 4 yttersta lagren på varje lök. Riv resten av löken.
- Blanda färsen med kryddor, ägget och den rivna löken.
- Dela färsen i 12 lika stora högar. Fyll lökskalen med färsen och lägg dolmarna med skarven nedåt i en ugnsform. Häll på buljongen ocg ringla honungen över löken.
- Sätt formen mitt i ugnen ca 30 min eller tills innertempen är 70 grader. Ös löken ett par gånger under tiden.
- Sila av buljongen och smaka av och red av den.
- Servera dolmarna med potatismos, rårörda lingon och pressgurka.